torsdag 2 maj
TECKEN PÅ STAN – Det grafiska, en del av stadens gestalt

Haymarket. Foto: Martin Rörby

Vi saxar från Martin Rörbys text i skriften Tecken på stan som gavs ut av Stockholmia Förlag 2023:

”En stad är inte bara hus, gator, torg, parker och vatten. Den är också alla de tecken och symboler som hjälper oss att hitta såväl geografiskt som till de förnödenheter, den service eller de nöjen vi söker. Och de uppmanar oss att konsumera.

De grafiska inslagen utgör ibland en harmonisk helhet, ibland en disso- nant kakafoni. Men hur ofta reflekterar vi egentligen över dem? Och hur har det sett ut över tid? Klart är att de alltid har påverkat, och fortsätter påverka vår upplevelse av stadsmiljön, vare sig vi vill eller ej.”

Martin Rörby, arkitekturhistoriker och redaktör/medförfattare till den skrift som utgavs i samband med Stadsmuseets utställning med samma namn 2023, tar oss med på en vandring från Odenplan ner mot City.

TID OCH PLATS: Torsdag den 2 maj, kl 18.00 – 19.30 (ca). Vi samlas vid Tekniktornet på Odenplan.

OBS! Anmälan och avgift
Antalet deltagare till visningen är begränsad till 25 personer.
Anmälan via mail.

Avgift 100:-/person, betalas i förväg via BG eller Swish, men först när plats bekräftats.