tis 18 feb
SKÖNHETSRÅDET 100 ÅR – KONTROVERSIELL ORGANISATION OCH KONSTRUKTIV KRITIKER

Henrik Nerlund

Under det gångna seklet har Stockholm utvecklats från en liten stad till en utbredd storstadsregion. I de processer som format den moderna storstaden har Skönhetsrådet sedan 1919 fungerat som granskare av stadens utveckling och agerat som rådgivare, opponent och förslagsställare. Som fristående expertorganisation inom stadens förvaltning har rådet varit en kontroversiell organisation, men också en konstruktiv kritiker. Henrik Nerlund berättar om rådets arbete under 100 år – om striderna, människorna och staden.

Henrik Nerlund är arkitekturhistoriker samt sedan 2014 sekreterare och kanslichef för Rådet till skydd för Stockholms skönhet (Skönhetsrådet). Han är även författare till den nyutkomna boken Skönhet, nytta och beständighet – Skönhetsrådet och Stockholms utveckling under 100 år.

TID: tisdag 18 februari kl. 18:00
PLATS: ABF-huset, Sveavägen 41. Palmesalen.
AVGIFT: 150 kr betalas i ABF-husets reception, vilket man kan göra fram till 30 minuter före föreläsningens början och därefter säljs eventuella restbiljetter utanför föreläsningssalen. Det går även att köpa biljett i förväg på nätet genom att gå in på billetto.se, varvid det tillkommer en mindre avgift på ca 10:-.
OBS! ej förhandsbetalning till ArkDes Vänner.
Även icke-medlemmar är välkomna.