Medlemsbrev 4.16

ARKITEKTURVÄNNER. Här kommer årets sista Medlemsbrev- tiden går fort! Höstens stads- vandring gick i Tensta med arkitekt Erik Stenberg som ciceron som visade på de kvaliteter och det engagemang som finns i detta ofta negativt omskrivna område. Någon vecka senare tog vi oss ut till Bro Park, den nya galoppbanan i Bro, som ersätter Täby galopp som nationalarena för galoppsporten. Det var en rätt okänd värld för de flesta av oss. Dagen efter vårt besök presenterades projektet som ett av de fyra nominerade till årets Kasper Salin-pris! Så roligt för vår guide och anläggningens arkitekt, Gustav Appell. Vi har också genomfört höstens första föreläsning och haft inte mindre än tre fulla visningar av nya Musikhögskolan. Venedig-resan med Arkitekturbiennalen som höjdpunkt var en omfattande och tankeväckande manifestation på temat ”Reporting from the front”, inom två utställningsområden och med 69 deltagande länder. Att vi, trots den korta tid vi hade, hann med så mycket av utställningen kan vi tacka vår Biennal-kunniga guide Karin Åberg Waern för. Men som sagt- nu till kommande program- och påminnelsen om att snart är dags att betala in medlemskapet i Arkitekturens Vänner för 2017.

Hela medlemsbrevet ligger som PDF (85 kB) på sidan Medlemsbrev. Klicka här!