Skanskas huvudkontor, Lindhagen

Entré Lindhagen – Skanskas huvudkontor

Skanska flyttade i början av 2014 till sitt nya globala huvudkontor på Västra Kungsholmen. Kontorsbyggnaden har uppförts med två huvudmål- att bli en attraktiv arbets- och mötesplats inte bara för de drygt 1100 anställda utan för samtliga medarbetare i världen, och att präglas av en stark ”grön” profilering. Svaret blev bland annat en sk aktivitetsbaserad (ABW, Activity Based Workplace) kontorsmiljö som stimulerar samverkan, mobilitet och där medarbetarna själva väljer den arbetsmiljö som för dagen/stunden stöder deras arbetsuppgifter. Byggnaden har projekterats och byggts med miljöhänsyn och resultatet är att den ligger 50 % under de energikrav som Boverket ställer på nya kontorsfastigheter. Anläggningen är exempelvis självförsörjande när det gäller kyla, en av de allra mest energikrävande funktionerna i en kontorsbyggnad. Bilpool, stort cykelgarage och bikupa på taket är andra miljöinslag.

Vi guidas av Skanskas Christine Gustavsson, Group Knowledge Sharing Manager och kommunikationsansvarig för flytten samt Jonas Falk, arkitekt M. Arch. Strategisk Arkitektur, ansvarig arkitekt för huset genom hela processen från detaljplan till hus.

TID: 18 februari kl 18:00
PLATS: Skanskas Huvudkontor, Warfvinges väg 25, T-bana till Stadshagen, uppgång mot Mariedalsgatan, håll till vänster runt kvarteret.
AVGIFT: 100 kr betalas på plats
ANTAL: Högst 30 personer
ANMÄLAN: vannerna@arkdes.se eller 08 – 611 35 96