Fre 29 april:
SMOOTHIES, FLYGPLATSER OCH MUSEER

Foto ArkDes

I samband med Stockholms Designvecka öppnades en utställning i Boxen på ArkDes som undersöker den grafiska formens närvaro i den offentliga miljön. Städer är komplexa. För att de ska bli begripliga och för att vi ska kunna orientera oss i dem behövs grafisk formgivning. Den är inte bara ett oslagbart hjälpmedel i vardagen, den grafiska designen är en del av stadens själ och lika viktig för dess identitet som byggnaderna, torgen och parkerna.

Den här utställningen visar projekt av Stockholm Design Lab, som blivit en del av mångas vardag. Byrån grundades 1998 och har sedan dess skapat identiteter för bland andra flygbolaget SAS, Moderna Museet och varuhuset Åhléns. Identiteterna som byrån skapar kännetecknas av tydlighet och enkelhet med finesser och detaljer, som ofta hämtats ur svensk kultur och historia. Synen på den grafiska designen som samhällsnytta kombinerad med ett lättillgängligt formspråk har gjort att Stockholm Design Lab är en av de aktörer på formområdet som haft störst påverkan på hur det offentliga rummet i Sverige ser ut idag. Genom identiteterna som byrån har skapat åt några av våra mest kända varumärken och institutioner har den satt en unik prägel på i stort sett vartenda shoppingstråk och stadskärna i Sverige.

Daniel Golling, foto ArkDes

Daniel Golling, Intendent för samlingarna med inriktning mot samtida svensk arkitektur och design på ArkDes och curator för utställningen, kommer att visa och berätta.

TID OCH PLATS:
Fredag den 29 April, kl 16.00. Vi samlas vid entrén till Boxen på ArkDes.

OBS! Anmälan
Antalet deltagare till presentationen är begränsad till 30 personer. Vi rekommenderar att man bara deltar om man är helt symtomfri och är fullt vaccinerad.
Anmälan via mail eller tel till kansliet. För denna visning utgår ingen avgift.
Sista dagen för utställningen är 1 maj.