Utblick Europa – England

Inställt pga sjukdom.

Vårens tre föreläsningar kommer att ge oss utblickar i Europa. Vi har vänt oss till arkitekter verksamma i Sverige som har sina rötter och utbildning i Frankrike, England och Spanien och bett dem berätta om arkitekturen i deras respektive land. I första hand är vi nyfikna på den aktuella arkitekturen, arkitekturtraditionen och arkitekturdebatten i landet. Kanske får vi också höra något om arkitektverksamheten och dess villkor.

OBS! Föreläsningarna är öppna även för intresserade som inte är medlemmar. Så tag med dig släkt, vänner, bekanta, kolleger…

På vår resa till London för ett par år sedan guidades vi av arkitekt Ia Hjärre, som tillsammans med sin engelske make arkitekt Andy Nettleton driver Dive Architects sedan 2001. Det startade i London, men är numera Stockholmsbaserat, ett litet företag med stor spännvidd av projekt i Sverige och internationellt. Ia och Andy berättar om utvecklingen på temat From Pop to Popular, med början i den starka tilltro till framtiden som fanns i utopiska idéer efter kriget. Under 80-talet grusades dessa idealistiska drömmar för nostalgiska tillbakablickar (postmodernismen) och prins Charles ideal. På 2000-talet har arkitekterna återvunnit respekt och en ny generation har tagit plats.

Inställt pga sjukdom.

TID OCH PLATS: Onsdag 4 april kl. 17.00 i Tekniska Nämndhusets hörsal, Fleminggatan 4.
AVGIFT: 150kr/ föreläsning eller 360 kr för alla tre föreläsningar.
ANMÄLAN: telefon 08 611 35 36 (oftast telefonsvarare) eller mail vannerna@arkdes.se
Inställt pga sjukdom.