KMH

AIX – ett mångsidigt arkitektkontor

AIX arkitekter bildades 2001 genom en sammanslagning av fem arkitektkontor med olika inriktning. Genom bakgrunden i flera självständiga företag har AIX en stor bredd i kunskap och kompetens. Idag är de drygt 90 personer verksamma som arkitekter, ingenjörer, byggnadsantikvarier, teaterkonsulter och ljusdesigners samt administrativ personal.

AIX arbetar inom tre huvudområden; stadsbyggnad, nybyggnad och ombyggnad/restaurering. Stadsbyggnadsuppdragen spänner mellan visionsförslag för större områden och detaljplanering av fastigheter och stadsdelar. Inom nybyggnad arbetar de främst med bostäder, skolor och offentliga byggnader, däribland Kungliga Musikhögskolan som är under uppförande och några helt nyuppförda som Lugnets skola och ett stadskvarter i Hammarby sjöstad. I flera kända byggnader i staden har kontoret varit medverkat vid ombyggnad och restaurering, såsom Waldemarsuddes entré, Fotografiska, Dans- och Cirkushögskolan m fl. Två av arkitekterna är slottsarkitekter för Drottningholms och Rosersbergs slott. Ett specialområde är även teatern, med dess teknik och ljussättning. AIX arkitekter sitter i Ragnar Östbergs industrifastighet, Industricentralen, på Hudiksvallsgatan.

Vi möter företagets vd Gunilla Persson och några av medarbetarna som berättar om kontoret och aktuella projekt, bland dem Kungliga Musikhögskolan. Vi bjuds en lättare förtäring.

TID: Måndagen den 8 december, kl. 18.00
PLATS: AIX Arkitekter, Hudiksvallsgatan 8
AVGIFT: 100 kr betalas på plats.
ANMÄLAN: vannerna@arkdes.se eller 08-611 35 96
ANTAL: 40 personer