Stockholm Continental – Orgelpipan

Den dramatiska omdaningen av området mittemot Centralstationen på Vasagatan är nu snart i mål. Där reser sig nu Orgelpipan, det grandiosa bygget av ett helt nytt kvarter som inrymmer hotell, bostäder på taken och en av uppgångarna från Citybanans nya pendeltågsstation Station Stockholm City. (Ambitionen är att huset och dess mix av funktioner och stora flöden av resenärer och hotellgäster kommer gjuta nytt liv i området och göra det mer attraktivt och tryggt). Det komplexa bygget är resultatet av ett nära samarbete mellan många parter. Ovan stationen har hotellet och bostadsdelen utformats i nära samarbete mellan danska arkitektkontoret 3XN, hyresgästen Scandic samt byggentreprenören Strabag.

TID & PLATS: Det är intensiva dagar nu på Orgelpipan, med slutbesiktning och påbörjad inflyttning så vi har inte lyckats få ett definitivt datum ännu. Anmäl om du är intresserad av att delta så återkommer vi med besked om datum och mer info om visningen så snart vi vet. Det blir troligen i mitten av mars.

AVGIFT: 100 kr