Utblick Europa – Spanien

Vårens tre föreläsningar kommer att ge oss utblickar i Europa. Vi har vänt oss till arkitekter verksamma i Sverige som har sina rötter och utbildning i Frankrike, England och Spanien och bett dem berätta om arkitekturen i deras respektive land. I första hand är vi nyfikna på den aktuella arkitekturen, arkitekturtraditionen och arkitekturdebatten i landet. Kanske får vi också höra något om arkitektverksamheten och dess villkor.

OBS! Föreläsningarna är öppna även för intresserade som inte är medlemmar. Så tag med dig släkt, vänner, bekanta, kolleger…

Först ut är Jesús Azpeitia som är verksam som arkitekt sedan 2001, f n som kreativ ledare på Tengboms i Stockholm. Han är väl orienterad i hållbar utveckling och gestaltning samt i ledarskapsfrågor. Sedan 2006 undervisar Jesús också på KTH och internationellt och blev 2012 årets lärare på KTH. Jesús kommer att berätta om Spaniens arkitekturresa från 90-talet till idag Från dusk till dawn. Under 90-talet och i början av 2000-talet var Spanien ett ledande land när det gällde byggproduktionen i Europa, i vad som visade sig vara en ”byggbubbla”. År 2008 sprack den och den arkitektoniska produktionen stoppades. Några lyckades dock hålla sig kvar i yrket och har hittat nya metoder som givit oväntade arkitektoniska kvaliteter.

TID OCH PLATS: Onsdag 7 mars kl. 17.00 i Tekniska Nämndhusets hörsal, Fleminggatan 4.
AVGIFT: 150kr/ föreläsning eller 360 kr för alla tre föreläsningar.
ANMÄLAN: telefon 08 611 35 36 (oftast telefonsvarare) eller mail vannerna@arkdes.se