Tuletornen

Tuletornen förnyar Sundbyberg

I Sundbyberg pågår ett byggande som aldrig förr och staden står inför en betydande förvandling. En markering av det nya är de två spektakulära sextonvåningstorn, Tuletornen, som ligger på platsen av en gammal bensinmack och som är aktuella för inflyttning med totalt 180 lägenheter, butiker och lokaler. Byggnaderna har ett skulpturalt formspråk med veckade balkongfasader i betong och mattborstad aluminium. I inredningen har man arbetat med högklassiga material och hotellassociationer. Alla lägenheter, även de minsta, har utgång till s k lounge-balkonger åt två håll och storslagen utsikt. Wallenstam är byggherre, arkitekter är Vera arkitekter medan ett designerpar från Storbritannien svarar för inredningen. Det är samma team av byggherre och arkitekter som uppfört bostadshuset på Grev Turegatan 8, Ture No8, ett omtalat projekt som bl.a. mottagit Svensk Betongs Arkitekturpris Prefab 2014.

Vi träffar Annica Modin, konceptutvecklaren i Wallenstam, och arkitekterna Tobias Nissen och Mats Eriksson, som berättar om sitt arbete med de aktuella projekten.

TID: Måndagen den 30 mars, kl. 16.00 (OBS, tiden!)
PLATS: Tulegatan 18, Sundbyberg
AVGIFT: 100 kr betalas på plats
ANTAL: Högst 30 personer
ANMÄLAN: vannerna@arkdes.se eller 08 – 611 35 96