Material och konstruktion ger form

Material och konstruktion ger form

”Så länge jag minns har jag varit intresserad av konst och arkitektur. Det var därför naturligt att jag, som ingenjör, utvecklade ett stort engagemang för konstruktioner som leder till stor arkitektur.” Så skriver Sture Samuelsson i det praktverk, Ingenjörens konst, han just avslutat. I sin föreläsning kommer han att presentera betydelsefulla ingenjörer och visa på hur den goda arkitekturen bärs fram av sin konstruktion. Boken argumenterar stark för en ökad samverkan mellan arkitekter och konstruktörer. Sture Samuelsson är professor em. i ämnet Konstruktionslära vid KTH Arkitektur. Han är utbildad som civilingenjör och har haft olika positioner inom högskolor och i privat näringsliv.

TID: Onsdagen den 6 maj, kl. 18.00
PLATS: Hörsalen, Tekniska Nämndhuset Fleminggatan 4
AVGIFT: Höstens tre föreläsningar kostar 360 kr för hela serien och 150 kr om man köper enstaka föreläsning. OBS! Även icke medlemmar är välkomna- så tag med en vän!
ANMÄLAN: vannerna@arkdes.se eller 08 – 611 35 96

Föreläsningen ingår i serien ”Tre föreläsningar – om byggnadens och stadens hållbarhet”.  Där lyfter vi fram tre olika aspekter på det aktuella begreppet ”hållbarhet” nämligen fasadrenovering, byggnaders konstruktion och flyttan- de/skapande av en helt ny stad. Föreläsningarna äger rum i Tekniska Nämndhusets hörsal den första ”lämpliga” onsdagen i månaden ( se datum nedan!!!) kl. 18.00.